Vaellusruoan tulee olla kevyttä kantaa, mahtua pieneen tilaan ja säilyä rinkan pohjalla päiväkausia. Jokaisen aterian on annettava tarpeeksi energiaa toipuaksesi päivän rasituksista ja pystyäksesi jatkamaan taivalta. Herkullisilla aterioilla saadaan nostatettua vaikeuksien koettelemaa mielialaa.
Kaikki tämän kirjan reseptit on sovellettu vaellusoloihin. Kirja keskittyy neuvomaan, kuinka saat koottua ateriat itse alusta alkaen kuivaamalla osan ruoka-aineista ja etsimällä muut resepteihin sopivat ainekset ruokakaupoista. Saat tietoa aterioiden suunnittelun tärkeydestä, ainesten ennakkovalmistelusta kotona ja niiden pakkaamisesta.
Reseptit on jaoteltu niiden valmistamiseen kuluvan ajan mukaan: joihinkin tarvitsee lisätä vain kiehuvaa vettä, jotkut valmistuvat viidessä tai viidessätoista minuutissa, loput vaativat puolen tunnin valmistusajan. Lisäksi kirja neuvoo välipaloista ja jälkiruoista sekä leivonnasta vaellusoloissa.
Eric on kirjoittanut myös Calazon kirjat Kuivaa ruokaa (2016), Nuotioruokaa (2018) ja Vaivatantoa retkiruokaa (2021).