Lähetämme tilauksesi 24 tunnin kuluessa – Yli 40 euron tilaukset toimitetaan postikuluitta

Mikä on Calazo?

Tarinamme alkoi kahden aktiiviretkeilijän kunnianhimoisesta ideasta kirjoittaa opas Ruotsin tunturihiihtokohteista. Kirja, Svenska Toppturer, julkaistiin syksyllä 2004. Seuraavana vuonna julkaisimme Tukholman retkikohteita esittelevän oppaan Stockholms Friluftsliv. Kirjat myivät hyvin, ja tekemisemme kiinnosti yleisöä. Meitä haastateltiin radiossa ja sanomalehdissä. Niinpä aloimme harkita harrastuksen laajentamista ammatiksi – jätimme kuukausipalkkaiset työmme ja heittäydyimme täysillä retkeilykirjojen kustantajiksi.

Kolmannen oppaan valmistuttua lähdimme esittelemään kirjojamme Tukholman retkeilymessuille, jossa tapasimme Retki-lehden silloisen päätoimittaja Mikko Lamminpään. Vuosikymmen myöhemmin hänestä tuli Calazon Suomen karttamestari.

Aluksi teimme kaiken itse: vaelsimme, pyöräilimme, meloimme, ryömimme luolissa, valokuvasimme, kirjoitimme, piirsimme kartat ja taitoimme kirjat painovalmiiksi. Nykyisin toimimme kuin tavanomainen yritys: Päästämme kirjoittajat ulos, ja annamme heidän tehdä kaiken hauskan. Palkkasimme myös taitavat taittajat ja mestarimaiset kartografit.

Mitä Calazo tekee?

Alussa keskityimme retkeily- ja reittioppaisiin. Pian oivalsimme, että retkeilijät tarvitsevat myös parempia ja kestävämpiä karttoja. Vuodesta 2010 olemmekin tehneet tunturi-, retkeily- ja vesistökarttoja Tyvek-materiaalista. Tyvek on vedenkestävää, repeämätöntä ja kestää rajuakin käsittelyä.

Uhraamme rajattomasti tunteja karttojen kehittämiseen. Käytämme tavanomaisten karttatiedostojen lisäksi Metsähallituksen Luontopalveluiden tietokantoja, ilmakuvia, satelliittikuvia ja laserkeilausaineistoja sekä lajiharrastajien keräämiä polkuverkostotietoja. Kebnekaisen jäätikkökartan tekemisessä meitä avusti Tukholman yliopiston professori Peter Jansson, joka on tutkinut alueen jäätiköitä vuodesta 1985. Retkiluistelijoille suunnattuihin karttoihimme olemme kuvanneet järvien jäätymisvaiheet!

Ensimmäisen polkukarttamme teimme Nuuksiosta. Kartan mittakaava on mahtava 1:15 000. Lisäsimme karttaan 700 polkua, jotta voitte tutustua turvallisesti myös kansallispuiston tuntemattomimpiin osiin.

Nykyisin teemme monenlaisia kirjoja: Lajioppaamme tutustuttavat esimerkiksi kiipeilyyn, melontaan tai retkiluisteluun. Reittioppaamme johdattavat Euroopan suosituimmille vaellusreiteille. Retkitaitoja voi kehittää lukemalla vaikkapa ruoan kuivaamisesta, ensiavusta ja tunturikasveista.

Kuka kirjoittaa kirjamme?

Kirjaideamme tulevat kahta reittiä. Joko ne ovat hautuneet meidän päässämme kenties jo vuosikausia tai innokkaat kirjoittajat kertovat meille omista hankkeistaan. Yhdessä hiomme parhaista ideoista lukijoittemme harrastuksia parhaiten palvelevia kirjoja. Ota rohkeasti yhteyttä – sinä saatat olla seuraavan bestsellerimme kirjoittaja!

Mistä voin ostaa Calazon kirjoja ja karttoja?

Retkikartat ja -kirjat löytävät parhaiten ostajansa retkimyymälöissä ja luontokeskuksissa. Lisäksi niitä myyvät monet matkailukohteet ja retkeilyyn keskittyneet urheiluliikkeet. Asiantuntevat myyjät osaavat palvella parhaiten asiakkaitamme ja opastaa heidät valitsemaan oikeat tuotteet. Pyydä myyjää hankkimaan tuotteitamme sinun lähimyymälääsi. Voit ostaa kartat ja kirjat myös suoraan nettisivultamme.

 

 

 

 

Tuote on lisätty ostoskoriisi