Lähetämme tilauksesi 24 tunnin kuluessa – Yli 40 euron tilaukset toimitetaan postikuluitta

Kungsleden - Pohjolan suosituin vaellusreitti Abisko - Kebnekaise - Kvikkjokk

€30
Saatavana
Ei saatavana
Tätä tuotetta on niukasti (vain 84 kpl).
Ei saatavana
Saapumisviesti

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon, niin lähetämme sinulle viestin, kun tuote on saatavana. Säilytämme sähköpostiosoitteesi korkeintaan 180 päivän ajan.

Kungsledenin vaeltaminen ja Ruotsin korkeimmalle vuorelle Kebnekaiselle kiipeäminen ovat ruotsalaisretkeilijöille lähes kansalaisvelvollisuus. Reitin maisemat ovat Ruotsin uljaimmat: vuoria, vesiputouksia, tunturikankaita, vehreitä jokilaaksoja ja jäätiköitä.

Pohjoisen Abiskosta napapiirin tuntumaan Hemavaniin yltävä tunturivaellusreitti on pituudeltaan reilut 400 kilometriä, mutta se sopii kaikille. Kungsleden onkin monelle ensimmäinen tunturivaellus. Valtaväylä on hyvin merkitty, ja sen varrella on korkeatasoisia tunturiasemia ja tunturitupia päivänmatkan välein. Retken voi aloittaa monesta eri paikasta, joihin pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla.

Kokeneemmat eräilijät voivat halutessaan lisätä reitin haastavuutta kipuamalla sen varrella oleville huipuille ja taivaltamalla vaihtoehtoisia polkuja tai sesongin ulkopuolella.

Tämä opaskirja kuvaa reitin pohjoisen osuuden Abiskosta Kvikkjokkiin sekä Kebnekaisen kautta Nikkaluoktaan kulkevan patikan. Tällä reitille osuvat Ruotsin alppimaisimmat näkymät ja arktisimmat olosuhteet.

Kirjan alussa tutustutaan Ruotsin tunturitupajärjestelmään, vaellusvalmisteluihin ja varustevalintoihin. Tunturien luonnosta, geologiasta ja jäätiköistä annetaan tärkeät perustiedot.

Jokainen etappi nähtävyyksineen ja vaihtoehtoisine reitteineen kuvataan yksityiskohtaisesti. Kartoissa näytetään myös päiväretkiehdotuksia. Kebnekaisen kiipeilyohjeet täydentävät teoksen.

Kirjan tekijä Fredrik Neregård toimii Øytunin kansankorkeakoulun valokuvaus- ja retkeilyopettajana Norjan Altassa. Calazo on aiemmin julkaissut kolme hänen kirjoittamaa retkeilyopasta.
Tunnus/ISBN:
9789188335784

Suositellut tuotteet

Tuote on lisätty ostoskoriisi